Geld van nu voor later

Pensioen

Je doet er alles aan om te voorkomen dat je ziek wordt of een ongeluk krijgt, maar toch kan ook jou dit overkomen. Hier wil je op voorbereid zijn, zonder gedoe, zonder financiële zorgen. Dit geldt ook voor jouw pensioen. Je bent er liever niet mee bezig, maar toch wil je later niet op een houtje bijten.

Gelukkig kun jij met het grootste gemak een pensioen opbouwen met spaargeld dat je al opbouwt als deelnemer aan AOV Profs.

 • Gratis voor onze AOV Profs deelnemers
 • Sparen met fiscale voordelen
 • Eén bedrag voor én een inkomen bij arbeidsongeschiktheid én pensioen!

Vangnet en spaarpotje

Kies je bijvoorbeeld voor de AOV Profs inleg van € 150 per maand, dan krijg je bij arbeidsongeschiktheid maximaal 2 jaar lang een schenking van € 2.000 per maand. Slechts een klein deel van je inleg wordt geschonken aan de zieke deelnemers. Het geld dat overblijft wordt, als je voldoende buffer hebt opgebouwd, door ons automatisch op jouw eigen pensioenspaarrekening gestort. Zelf mag je altijd nog meer op deze rekening storten!

Wat levert het op?

De ervaring leert dat ca. 80% van jouw inleg naar je pensioenrekening gaat. Klinkt goed. Dus als je 20 jaar meedoet aan AOV Profs met een inleg van € 150 per maand, spaar je zo’n € 30.000 euro voor jouw pensioen.

Geld van nu voor een extraatje later!

  Jouw voordelen

   • Ben je deelnemer aan AOV Profs? Dan kunnen we automatisch het overschot van je inleg storten naar deze pensioenrekening*
   • Open kosteloos een pensioenrekening-sparen
   • Spaar met 0,40% rente per jaar. Let op, deze rente is variabel en kan dus worden verhoogd of verlaagd.
   • Bouw voordelig pensioen op: je betaalt minder inkomstenbelasting en je betaalt geen vermogensbelasting over jouw pensioenopbouw
   • Betaal geen jaarlijkse kosten voor de rekening
   • Als je het aandurft kun je gratis overstappen naar een beleggingsrekening

  * Het overschot is jouw saldo boven het bedrag dat gelijk staat aan 4 maanden inleg. Daarvoor moet je in praktijk ca. min. 5 maanden deelnemen aan AOV Profs. Hiermee blijft de buffer in de pot voor de schenkingen aan zieken aanzienlijk en meer dan voldoende.


  Wat is een pensioenrekening?

  Een pensioenrekening is een rekening waarmee je eenvoudig spaart voor jouw pensioen. De waarde op zo’n rekening staat vast tot je pensioenleeftijd: hier kun je in de tussentijd dus niet aankomen.

  Over het bedrag op de rekening betaal je geen belasting. Sterker nog: je kunt jouw jaarlijkse inleg aftrekken van je belastbare inkomen tijdens je belastingaangifte. Zo betaalt de Belastingdienst dus mee aan jouw pensioen.

  Hoe gaat dat precies in zijn werking?

  De pensioenrekening openen we bij Brand New Day, een partij die al ruim 10 jaar het pensioen regelt van werkgevers, werknemers en zelfstandig ondernemers. De rekening wordt geopend en je bepaalt zelf hoeveel je jaarlijks wilt storten.

  Wil je tussentijds kijken hoe het er met je pensioen voorstaat? Dat doe je eenvoudig via de online klantomgeving van Brand New Day.

  Heb je vragen over pensioensparen of -beleggen? Ga naar de website van Brand New Day.


  Deze ondernemers kozen voor Zelfstandige Professionals

  “De transparante communicatie, de overzichtelijke aanpak en de persoonlijke betrokkenheid van Zelfstandige Professionals trok mij heel erg aan. Uit eigen ervaring weet ik hoe veranderlijk je gezondheid kan zijn en hoe kwetsbaar je als (mede)kostwinner bent. Ik ben pas net lid, maar super blij met mijn weloverwogen keuze!”

  — Bianca Maton

  “Wat mij het meest aanspreekt bij AOV Profs is dat er geen ellenlange pagina's zijn met kleine letters en uitsluitingen. Opgezet door een zzp'er, voor de zzp'ers. Dat zie en voel je. En vertrouwen is belangrijk als het om zo'n belangrijk thema gaat.”

  — Maarten Bierman

  “Heerlijk geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelf een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

  — Elise Bouwman

  “Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

  — Frank Smid

  “Deze AOV is voor mij een uitkomst: verzekerd en ook nog sparen! ”

  — Martin Henkes

  Wat je moet weten over Pensioensparen

  Wat is het risico van geld op deze pensioenspaarrekening?

  De rente op deze rekening is variabel en kan dus omhoog, maar ook omlaag. De rente op pensioenrekening-sparen is ca. 0,40%. Daarentegen ontvang je over jouw AOV Profs inleg op de Zakelijke Beheerrekening van AOV Profs helemaal geen rente.


  Wat is het belastingvoordeel van geld storten op een pensioenspaarrekening?

   • De jaarlijkse inleg is aftrekbaar van het belastbaar inkomen
   • Je betaalt geen vermogensbelasting over het bedrag
   • Als je met pensioen gaat, laat je het bedrag uitkeren. Je betaalt dan alsnog belasting, maar (waarschijnlijk) wel tegen het lagere AOW-tarief

  Ik heb nu geld nodig, kan ik het geld van deze rekening gebruiken?

  Nee, je kunt de pensioenpot vanaf je AOW leeftijd laten uitkeren. De uitkering heeft een looptijd van minimaal 5 en maximaal 30 jaar. Over deze uitkering betaal je wel weer inkomstenbelasting. Maar een heel stuk minder dan je nu doet. Er is een uitzondering op de regel, vanuit de overheid gesteld: je kunt je lijfrentekapitaal (geld op je pensioenrekening bij Brand New Day) optioneel gebruiken als vervangend inkomen als je langdurig arbeidsongeschikt bent. Voorwaarden hieraan is dat je al 6 maanden voor minimaal 80% afgekeurd moet zijn en met een vooruitzicht van nog minimaal 12 maanden.  Wordt mijn geld belegd?

  Nee, het geld staat tot je AOW leeftijd vast op de spaarrekening en daarover ontvang je (variabele) rente. De rente op pensioenrekening-sparen is momenteel 0,40%. Wil je je geld beleggen, dan komen daar meer risico’s bij kijken. Brand New Day vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Als deelnemer aan Zelfstandige Professionals kan je gratis de overstap maken naar een beleggingsrekening.

  Mag ik onbeperkt geld storten op deze rekening?

  Er zit wel een aantal spelregels aan het belastingvoordeel. Zo zit er een maximum aan het bedrag dat je per jaar mag storten. Dit maximum heet de jaarruimte en is per persoon verschillend. Je accountant kan je hier meer over vertellen of reken jouw jaarruimte hier uit.

  Ja! Ik wil én een vangnet bij arbeidsongeschiktheid én pensioen


  • Gratis pensioenspaarrekening voor AOV Profs deelnemers
  • Sparen met fiscale voordelen
  • Storten zo vaak en wanneer je maar wilt
  • Wij kunnen maandelijks het overschot van je inleg automatisch storten 
  • Geld van nu voor een extraatje later

  © 2021 Zelfstandige Professionals. Alle rechten voorbehouden
      |    Privacy & cookies
      |    Reglement AOV Profs