Zorg

Arbeidsongeschiktheid
We hoeven jou als zelfstandig ondernemer in de zorg niet te vertellen wat goed zorgen voor een ander inhoudt. Maar hoe zit het met goed zorgen voor jezelf? Wat heb jij geregeld als je ziek wordt of arbeidsongeschikt bent? Heb je geld achter de hand voor je huur of hypotheek en boodschappen? Door je werk weet je het ongetwijfeld: ziekte en arbeidsongeschiktheid laten zich niet plannen. Het afdekken van het bijbehorend inkomensverlies wel.

Is een AOV voor de branche Zorg te duur?

Wie werkt als zelfstandig ondernemer in de branche Zorg weet dat er veel zaken zijn die je zoal moet regelen. Denk aan het risico op arbeidsongeschiktheid en het afdekken van de financiële gevolgen. Een optie is de arbeidsongeschiktheidsverzekering, al zijn deze verzekeringen wel erg duur. Om het betaalbaar te houden geldt er vaak een wachttijd van 24 maanden voor om te kunnen instappen. Met AOV Profs bieden we zelfstandige zorgprofessionals een betaalbaarder alternatief voor een verzekering en tegen betere voorwaarden dan een broodfonds. Met een inleg vanaf €75 per maand verzeker je jezelf al van een goed inkomen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

AOV Profs

De arbeidsongeschiktheidsvoorziening van Zelfstandige Professionals wordt opgebouwd voor en door zelfstandig ondernemers. Elke deelnemer legt een vast bedrag per maand in. Bij ziekte of tijdelijke arbeidsongeschiktheid werkt het heel eenvoudig: je krijg vanuit de gezamenlijke pot een maandelijkse schenking om van rond te komen. De hoogte hangt af van jouw inleg. Wil je meer inkomen uitgekeerd krijgen? Dan bepaal je dat eenvoudig en snel. Je kiest namelijk zelf het maandelijks netto-inkomen dat bij jouw situatie past.

Met AOV Profs heb je als zelfstandige professional een betrouwbaar en betaalbaar vangnet achter de hand in tijden van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Het grootste gedeelte van jouw inleg wordt niet geschonken aan zieken. Dat geld blijft dan ook gewoon van jou. Zo heb je meteen een spaarpotje voor je pensioen. Wel zo handig en je hebt ineens twee belangrijke zaken goed geregeld.

Meer over AOV Profs

Collectieve Ongevallenverzekering

Je moet er niet aan denken, maar hoe heb je zaken geregeld als je arbeidsongeschiktheid niet tijdelijk blijkt, maar blijvend is? Of erger nog: als je komt te overlijden als gevolg van een ongeluk? Hoe heb je dan de financiële zekerheid voor jou en je naasten geregeld? Een situatie van inkomensverlies heeft immers blijvend ingrijpende gevolgen. Het financieel gat dat ontstaat, kun je opvangen met een collectieve ongevallenverzekering. Bij Zelfstandige Professionals hebben we een Collectieve Ongevallenverzekering waarbij je eenmalig een bijdrage of nabestaandenuitkering ontvangt. Hiermee kan je het verlies van jouw inkomen ineens opvangen. Natuurlijk zijn het zaken waar je niet voor wilt komen te staan, maar helaas laat arbeidsongeschiktheid zich niet voorspellen. Reden te meer om je zaken tijdig en goed te regelen. Met de Collectieve Ongevallenverzekering via Zelfstandige Professionals zorg je dat moeilijke momenten niet onnodig moeilijker worden. 

Meer over Collectieve Ongevallenverzekering

Oplossingen voor arbeidsongeschiktheid

Bij ziekte of een ongeval kun je als zelfstandig ondernemer geen beroep doen op de overheid voor een uitkering. Je dient dus zelf voor een vangnet te zorgen als je tijdelijk of blijvend arbeidsongeschiktheid raakt. Dit kun je op verschillende manieren regelen. 

Met de AOV Profs van Zelfstandige Professionals ben je verzekerd van een maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Je spaart tegelijkertijd voor je oude dag. Want het deel van de inleg die we niet schenken aan zieken, blijft gewoon van jou. Daarmee is AOV Profs een betaalbaarder alternatief voor de dure arbeidsongeschiktheidsverzekering én krijg je betere voorwaarden dan bij een broodfonds. Het mooie is namelijk dat we niet kijken naar je leeftijd of je medische verleden. Goed om te weten is verder dat we werken met een onafhankelijke arbodienst. Wil je meer voordelen lezen van onze arbeidsongeschiktheidsvoorziening? Kijk dan hier.

Als je niet alleen je inkomensverlies bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid financieel wilt afdekken, maar ook bij blijvende arbeidsongeschiktheid of overlijden ten gevolge van een ongeluk, kies dan voor onze Collectieve Ongevallenverzekering. We zien vaak dat deelnemers aan onze arbeidsongeschiktheidsvoorziening AOV Profs tegelijkertijd een Collectieve Ongevallenverzekering via Zelfstandige Professionals afsluiten. Zo hebben ze twee eerlijke producten waarmee ze direct financiële zekerheid in hun zelfstandige bestaan inbouwen. Direct een hele zorg minder voor jou als zelfstandig ondernemer. Waarvoor kies jij?

Deze ondernemers kozen voor Zelfstandige Professionals

“De transparante communicatie, de overzichtelijke aanpak en de persoonlijke betrokkenheid van Zelfstandige Professionals trok mij heel erg aan. Uit eigen ervaring weet ik hoe veranderlijk je gezondheid kan zijn en hoe kwetsbaar je als (mede)kostwinner bent. Ik ben pas net lid, maar super blij met mijn weloverwogen keuze!”

— Bianca Maton

“Wat mij het meest aanspreekt bij AOV Profs is dat er geen ellenlange pagina's zijn met kleine letters en uitsluitingen. Opgezet door een zzp'er, voor de zzp'ers. Dat zie en voel je. En vertrouwen is belangrijk als het om zo'n belangrijk thema gaat.”

— Maarten Bierman

“Heerlijk geen uitzonderingen, eigen keuze voor bedrag en uiteindelijk zelf een mooie spaarpot. Voor elkaar en met elkaar, dat sprak me eigenlijk nog het meeste aan.”

— Elise Bouwman

“Sparen voor mijn oude dag vind ik erg belangrijk en daarom heb ik gekozen voor de hoogste vorm. Het is voor mij de ideale combinatie als het gaat om sparen naast een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering!”

— Frank Smid

“Deze AOV is voor mij een uitkomst: verzekerd en ook nog sparen! ”

— Martin Henkes

© 2021 Zelfstandige Professionals. Alle rechten voorbehouden
    |    Privacy & cookies
    |    Reglement AOV Profs